Keuringen

Keuringen

Wij verzorgen alle wettelijke keuringen van uw
wagenpark: van truck tot oplegger en laadklep.

Technische keuring
in onze werkplaats

Door onze vergunning voor Keuring Op Verplaatsing (KOV) mag One-Stop alle voertuigen boven 3,5 ton GVW technisch keuren. Die keuringen gebeuren door gecertificeerde controleurs van Autoveiligheid en omvatten onder meer keuring van de remmen, roetmeting, verlichting en andere cruciale onderdelen die impact hebben op de verkeersveiligheid.

KOV is een Europese wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens deze regelgeving moet iedere bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3,5 ton gekeurd worden.

Waaruit bestaat de KOV?

Bij de KOV wordt de verkeersveiligheid gekeurd van:

  • Remmen
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Banden
  • Stuurinrichting
  • Verlichting
  • Carrosserie
  • Milieumeting

Geraakt uw bedrijfswagen niet door de keuring? Dan geven we exact aan op welke punten de bedrijfswagen is afgekeurd. Gaat het over kleine gebreken, dan herstellen we die onmiddellijk en wordt uw bedrijfswagen direct opnieuw gekeurd.

De Keuring Op Verplaatsing vindt op afspraak plaats in onze werkplaats te Bilzen en dat op dinsdag- en donderdagochtend, telkens van 7u tot 11u30.

Let wel, een keuring is een momentopname en zegt niets over de levensduur van bepaalde onderdelen. Daarom is naast keuring ook regelmatige controle en onderhoud belangrijk!

Veel gestelde vragen?

Bij One-Stop kan u terecht voor alles wat te maken heeft met truck- en trailerservice. Is er iets niet duidelijk of heeft u een vraag? Bekijk dan hierlangs de veel gestelde vragen. Kan u ook hier het antwoord niet vinden? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Neen, enkel voor de keuring van +3,5 ton voertuigen kan u bij ons terecht.

Neen, dit kan enkel op dinsdag- en donderdagvoormiddag tussen 7u en 11u30. Maak hiervoor wel vooraf een afspraak.

Jazeker, in onze werkplaats hebben wij alles ter beschikking om technische keuringen uit te voeren. Dat doen we samen met gecertificeerde controleurs van Autoveiligheid.

Bij ons zijn er geen extra kosten verbonden aan keuringen! U betaalt dus net hetzelfde bedrag als in het keuringsstation van Autoveiligheid.

Erkende ijkingsservice voor tachografen